BookmarkBookmarkDutch IT-channel.nl
Aanmelden nieuwsbrief

rssNieuws

Nieuws? Persberichten kunt u mailen naar: redactie@executive-people.nl.  

Japan: Google moet stoppen met 'invullen'26-03-2012

Japan: Google moet stoppen met 'invullen'


Een Japanse rechtbank heeft Google opgedragen om bepaalde termen te verwijderen uit de zogenoemde autocomplete functie, waarbij de zoekresultaten verder worden 'ingevuld' na een of meerdere getypte woorden. De rechtbank oordeelde in de zaak van een man die zich in zijn privacy aangetast voelt, omdat de Google-functie hem verbindt aan misdaden die hij niet heeft begaan.

Bij het intikken van de naam van de Japanse man suggereert Google nog een aanvulling, waardoor de persoon betrokken lijkt te zijn geweest bij een reeks misdaden. Hierdoor heeft hij de afgelopen jaren problemen gehad bij het vinden van een baan. De man heeft waarschijnlijk dezelfde naam als de echte crimineel.

De man heeft eerder bij Google al gevraagd om de betreffende link weg te halen, maar volgens Google is de privacy van de persoon niet in het geding, omdat de zoekresultaten automatisch worden gegenereerd.

Google liet maandag weten zich te beraden op de rechterlijke uitspraak. De onderneming valt in principe niet onder het Japanse rechtssysteem.
 
Meer nieuws

Zoeken

Follow on LinkedInVolg onsFollow on TwitterTweets

rssInterviews

Mark Wiertsema, Microsoft: ‘Cloud OS vereenvoudigt beheer'Mark Wiertsema, Microsoft: ‘Cloud OS vereenvoudigt beheer'
Cloud OS is een visie van Microsoft om het beheer van infrastructuur te doen, ongeacht de locatie waar deze zich bevindt. Z... meer
Meer interviews

rssColumns

Een persoonlijke aanpak verkoopt nog steeds het bestEen persoonlijke aanpak verkoopt nog steeds het best
Steeds opnieuw een optimale customer experience (CX) bieden is tegenwoordig belangrijker dan ooit, maar ook moeilijker dan oo... meer
Meer columns

BlogIt

Laden RSS feeds