BookmarkBookmarkDutch IT-channel.nl
Aanmelden nieuwsbrief

rssNieuws

Nieuws? Persberichten kunt u mailen naar: redactie@executive-people.nl.  

Foxconn belooft salarissen te verhogen01-04-2012

Foxconn belooft salarissen te verhogen


Het Taiwanese bedrijf Foxconn, dat onder meer de iPhones en iPads voor Apple produceert, heeft beloofd om de salarissen van werknemers te verhogen om het terugbregen van de werkuren te compenseren. Topman Terry Gou liet in een interview met persbureau Reuters weten daarnaast ook nieuwe fabrieken te gaan bouwen, in China en in Brazilie, om de werkdruk te verlichten.

Eerder werd bekend dat de lange werkuren die werknemers bij Foxconn maken, niet overeenkomen met de regels van Apple. Foxconn meldde afgelopen week de werkomstandigheden te zullen verbeteren. Daarna bleek dat de werknemers daar niet tevreden over waren, omdat ze op die manier te weinig zouden verdienen.

De overeenkomst die Foxconn met Apple heeft gesloten over de werkomstandigheden kan bepalend zijn voor andere westerse bedrijven in China. Foxconn, die inmiddels 50 procent van 's werelds consumentenelectronica levert, maakt ook apparaten voor onder meer Nokia. Alleen al voor Apple zijn bij Foxconn 1,2 miljoen werknemers in touw.
 
(c) ANP
  
Meer nieuws

Zoeken

Follow on LinkedInVolg onsFollow on TwitterTweets

rssInterviews

CIO-interview: 'ICT cruciaal in LUMC'CIO-interview: 'ICT cruciaal in LUMC'
 De geschiedenis van de automatisering van het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) gaat terug tot het begin van ... meer
Meer interviews

rssColumns

Software-Defined Networking – waarom eigenlijk?Software-Defined Networking – waarom eigenlijk?
Dat doet toch iedereen…met mobiele apparaten foto’s en films downloaden, video streamen, enz. En daarmee starten... meer
Meer columns

BlogIt

Laden RSS feeds