BookmarkBookmarkDutch IT-channel.nl
Aanmelden nieuwsbrief

rssNieuws

Nieuws? Persberichten kunt u mailen naar: redactie@executive-people.nl.  

Verhagen overlegt met telecombedrijven over storingen04-04-2012

Verhagen overlegt met telecombedrijven over storingen


Minister Verhagen gaat op korte termijn met de telecombedrijven praten om te bekijken hoe om te gaan met situaties zoals vandaag bij Vodafone en of het mogelijk is dat klanten sneller gebruik kunnen maken van andere netwerken. Vodafone geeft aan dat het mobiele netwerk mogelijk aan het einde van woendag 4 april 2012 op gang komt maar beperkt zal blijven tot het bellen en sms’en (2G-netwerk). Het telecombedrijf overlegt met KPN en T-Mobile over het gebruik van de internetdiensten (3G) door de Vodafone-klanten. Dit schrijft Minister Verhagen van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie (EL&I) aan de Tweede Kamer.

‘Ik betreur de hinder die gebruikers van Vodafone ondervinden. Op korte termijn wil ik met de providers in overleg om te kijken hoe bij situaties zoals vandaag de gevolgen voor de klanten zo veel mogelijk beperkt kunnen blijven en welke lessen we hieruit kunnen trekken’, aldus minister Verhagen.

Storing
In de nacht van 3 op 4 april 2012 is in Rotterdam brand uitgebroken in een bedrijfspand naast het gebouw van Vodafone waar apparatuur staat voor het mobiele telefoonverkeer. Door rook -en waterschade is de apparatuur beschadigd waardoor alle zendmasten in de regio uitgevallen zijn. Ongeveer 10-15% van de klanten ondervindt hinder van de storing. In eerste instantie was dit een kwart. Voor ongeveer een derde van de landelijke klanten van Vodafone is ook voicemail niet beschikbaar.
  

Meer nieuws

Zoeken

Follow on LinkedInVolg onsFollow on TwitterTweets

rssInterviews

Mark Wiertsema, Microsoft: ‘Cloud OS vereenvoudigt beheer'Mark Wiertsema, Microsoft: ‘Cloud OS vereenvoudigt beheer'
Cloud OS is een visie van Microsoft om het beheer van infrastructuur te doen, ongeacht de locatie waar deze zich bevindt. Z... meer
Meer interviews

rssColumns

Groei bedrijven wordt bepaald door ITGroei bedrijven wordt bepaald door IT
De impact van IT wordt bij veel bedrijven onderschat. In 2020 zullen meer dan 7 miljard mensen en bedrijven en minstens 30 mi... meer
Meer columns

BlogIt

Laden RSS feeds