BookmarkBookmarkDutch IT-channel.nl
Aanmelden nieuwsbrief

rssNieuws

Nieuws? Persberichten kunt u mailen naar: redactie@executive-people.nl.  

Omzet Apple hoger dan verwacht25-04-2012

Omzet Apple hoger dan verwacht


Apple heeft in het afgelopen kwartaal een omzet behaald van 39,2 miljard dollar (29,7 miljard euro), tegen 24,7 miljard dollar een jaar eerder. Dat maakte Apple gisteren bekend.

Analisten rekenden in doorsnee op een omzet van 36,8 miljard dollar. De nettowinst kwam uit op 11,6 miljard dollar, tegen 6 miljard dollar een jaar geleden. De winst per aandeel bedroeg 12,30 dollar, terwijl gemiddeld was gerekend op 10,04 dollar. De winstmarge van het bedrijf stond op 47,4 procent, vergeleken met ruim 41 procent in dezelfde periode een jaar eerder.

Apple verkocht in het afgelopen kwartaal wereldwijd 35,1 miljoen iPhones, een stijging van 88 procent op jaarbasis. De verkoop van de iPad ging met 151 procent omhoog tot 11,8 miljoen. De verkoop van iPods daalde echter met 15 procent tot 7,7 miljoen. Volgens Apple was de internationale verkoop goed voor 64 procent van de totale omzet.

Het aandeel Apple is in de afgelopen weken 13 procent in waarde gedaald door zorgen over een afzwakkende verkoop. Het aandeel noteerde dinsdag 560 dollar. Eerder deze maand werd in de tussentijdse handel nog een record bereikt van 644 dollar. Apple is 's werelds duurste beursgenoteerde bedrijf met een waarde van circa 533 miljard dollar.
  
Meer nieuws

Zoeken

Follow on LinkedInVolg onsFollow on TwitterTweets

rssInterviews

Mark Wiertsema, Microsoft: ‘Cloud OS vereenvoudigt beheer'Mark Wiertsema, Microsoft: ‘Cloud OS vereenvoudigt beheer'
Cloud OS is een visie van Microsoft om het beheer van infrastructuur te doen, ongeacht de locatie waar deze zich bevindt. Z... meer
Meer interviews

rssColumns

Vijf selectiecriteria voor een BaaS-leverancierVijf selectiecriteria voor een BaaS-leverancier
Nu Back-up-as-a-Service (BaaS) een commodity is geworden, is het voor organisaties steeds moeilijker om op dit gebied de juis... meer
Meer columns

BlogIt

Laden RSS feeds