BookmarkBookmarkDutch IT-channel.nl
Aanmelden nieuwsbrief

rssNieuws

Nieuws? Persberichten kunt u mailen naar: redactie@executive-people.nl.  

Spies wacht met koppeling DigiD en Facebook02-05-2012

Spies wacht met koppeling DigiD en Facebook


Minister Liesbeth Spies van Binnenlandse Zaken heeft het advies gekregen om DigiD te koppelen met Facebook. Maar volgens Webwereld is het maar de vraag of de bewindsvrouw dat gaat doen.

Capgemini had de overheid in een rapport geadviseerd over cloudcomputing. Volgens het consultancybedrijf moet de overheid in zee gaan met open en creatieve mogelijkheden op dat gebied. Als voorbeeld wordt Facebook genoemd.

Spies zet daar in een brief aan de Tweede Kamer haar vraagtekens bij. Ze vindt dat er nog wel wat kanttekeningen te plaatsen zijn bij een eventuele koppeling van DigiD aan Facebook.

Volgens Capgemini zou de burger makkelijker en veiliger met overheidsdiensten kunnen communiceren via Facebook. Spies is wel bezig met een onderzoek naar een veiligere DigiD. Het systeem is nu niet zo heel veilig.

(c) ANP
 
Meer nieuws

Zoeken

Follow on LinkedInVolg onsFollow on TwitterTweets

rssInterviews

Out of the cloud before you get in?Out of the cloud before you get in?
Is de cloud dé oplossing voor alle IT-problemen? JerryRozeman, Chief Technology Officer bij PQR, durft dit in twijfel ... meer
Meer interviews

rssColumns

De vijf do's van mobiele websitesDe vijf do's van mobiele websites
Apps zijn passé: elke paar dagen een app updaten, daar zijn de meeste consumenten toch wel klaar mee. Het alternatief ... meer
Meer columns

BlogIt

Laden RSS feeds