BookmarkBookmarkDutch IT-channel.nl
Aanmelden nieuwsbrief

rssNieuws

Nieuws? Persberichten kunt u mailen naar: redactie@executive-people.nl.  

Spies wacht met koppeling DigiD en Facebook02-05-2012

Spies wacht met koppeling DigiD en Facebook


Minister Liesbeth Spies van Binnenlandse Zaken heeft het advies gekregen om DigiD te koppelen met Facebook. Maar volgens Webwereld is het maar de vraag of de bewindsvrouw dat gaat doen.

Capgemini had de overheid in een rapport geadviseerd over cloudcomputing. Volgens het consultancybedrijf moet de overheid in zee gaan met open en creatieve mogelijkheden op dat gebied. Als voorbeeld wordt Facebook genoemd.

Spies zet daar in een brief aan de Tweede Kamer haar vraagtekens bij. Ze vindt dat er nog wel wat kanttekeningen te plaatsen zijn bij een eventuele koppeling van DigiD aan Facebook.

Volgens Capgemini zou de burger makkelijker en veiliger met overheidsdiensten kunnen communiceren via Facebook. Spies is wel bezig met een onderzoek naar een veiligere DigiD. Het systeem is nu niet zo heel veilig.

(c) ANP
 
Meer nieuws

Zoeken

Follow on LinkedInVolg onsFollow on TwitterTweets

rssInterviews

Mark Wiertsema, Microsoft: ‘Cloud OS vereenvoudigt beheer'Mark Wiertsema, Microsoft: ‘Cloud OS vereenvoudigt beheer'
Cloud OS is een visie van Microsoft om het beheer van infrastructuur te doen, ongeacht de locatie waar deze zich bevindt. Z... meer
Meer interviews

rssColumns

Een persoonlijke aanpak verkoopt nog steeds het bestEen persoonlijke aanpak verkoopt nog steeds het best
Steeds opnieuw een optimale customer experience (CX) bieden is tegenwoordig belangrijker dan ooit, maar ook moeilijker dan oo... meer
Meer columns

BlogIt

Laden RSS feeds