BookmarkBookmarkDutch IT-channel.nl
Aanmelden nieuwsbrief

rssNieuws

Nieuws? Persberichten kunt u mailen naar: redactie@executive-people.nl.  

PC-markt gekrompen11-05-2012

PC-markt gekrompen


In het eerste kwartaal van dit jaar is de markt voor pc’s in West-Europa gekrompen met drie procent. Volgens Gartner werden in de eerste drie maanden van dit jaar in West-Europa 15,5 miljoen computers verkocht, 3,1 procent minder dan in dezelfde periode in 2011. De grootste klappen zijn gevallen in Italië, Griekenland, Portugal en Spanje. De Duitse en Britse markt vertoonden groei, terwijl de Franse markt daalde. Wel ziet Gartner daar tekenen van verbetering.

Een van de belangrijkste redenen voor de teruggang is, naast de economische situatie, de blijvende groei in populariteit van smartphones en tablets. De zakelijke markt voor pc’s liet een daling zien van 2,5 procent. Deze relatief beperkte daling komt voor rekening van de vervangingsvraag door Windows 7. De desktop-markt groeide bescheiden met 0,8 procent, een daling in de verkoop van mobiele pc’s van 5,1 procent zorgde voor de overall-daling van de zakelijke markt.

De grootste leverancier van pc’s bleef HP, Acer neemt de tweede plaats in. Asus bleef dankzij de verkoop van mobiele pc’s aan consumenten nummer drie. De snelst groeiende leverancier is Lenovo, met een in deze tijd unieke groei van 34,6 procent. Volgens Gartner is dit het resultaat van een succesvolle agressieve prijs-strategie. Het eerste kwartaal speelde ook een afwachtende houding een rol, vanwege de komst van Ultrabooks met Ivy Bridge-processoren, en Windows 8 op pc’s.
  

Meer nieuws

Zoeken

Follow on LinkedInVolg onsFollow on TwitterTweets

rssInterviews

Out of the cloud before you get in?Out of the cloud before you get in?
Is de cloud dé oplossing voor alle IT-problemen? JerryRozeman, Chief Technology Officer bij PQR, durft dit in twijfel ... meer
Meer interviews

rssColumns

Software-Defined Networking – waarom eigenlijk?Software-Defined Networking – waarom eigenlijk?
Dat doet toch iedereen…met mobiele apparaten foto’s en films downloaden, video streamen, enz. En daarmee starten... meer
Meer columns

BlogIt

Laden RSS feeds