BookmarkBookmarkDutch IT-channel.nl
Aanmelden nieuwsbrief

rssNieuws

Nieuws? Persberichten kunt u mailen naar: redactie@executive-people.nl.  

Verkoop mobiele telefoons daalt, smartphone-markt groeit stevig16-05-2012

Verkoop mobiele telefoons daalt, smartphone-markt groeit stevig


De wereldwijde verkoop van mobiele telefoons is in het eerste kwartaal van 2012 gedaald met twee procent, terwijl de verkoop van smartphones in die periode juist een groei liet zien van 45 procent, aldus Gartner. De verkoop van Android-toestellen van Samsung maakte veertig procent van het totaal uit, waar andere vendors niet boven een marktaandeel van tien procent uitkomen.

 Wereldwijd zijn 419,1 miljoen mobiele telefoons verkocht, de daling van twee procent ten opzichte van hetzelfde kwartaal een jaar eerder is de eerste daling die deze markt doormaakt sinds 2009. Vooral een tegenvallende verkoop in de regio Asia/Pacific zorgde ervoor dat de teruggang groter was dan aanvankelijk verwacht. Normaal gesproken is het eerste kwartaal het sterkste kwartaal voor Azië, dankzij het Chinese nieuwjaar, maar dit jaar zien de analisten aarzeling omdat veel kopers wachten op de release van nieuwe smartphones later dit jaar.

Samsung heeft Nokia verdreven van de eerste plaats op de markt voor mobiele telefoons, een positie die Nokia onafgebroken heeft ingenomen sinds 1998. De verkoop van Samsung-telefoons bedroeg 86,6 miljoen stuks, een groei van 25,9 procent ten opzichte van het jaar ervoor. Op de Smartphone-markt verdreef Samsung Apple van de eerste positie, met een verkoop van 38 miljoen smartphones wereldwijd. In totaal zijn in het eerste kwartaal van dit jaar 144,4 miljoen smartphones verkocht.
  
Meer nieuws

Zoeken

Follow on LinkedInVolg onsFollow on TwitterTweets

rssInterviews

CIO-interview: 'ICT cruciaal in LUMC'CIO-interview: 'ICT cruciaal in LUMC'
 De geschiedenis van de automatisering van het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) gaat terug tot het begin van ... meer
Meer interviews

rssColumns

Software-Defined Networking – waarom eigenlijk?Software-Defined Networking – waarom eigenlijk?
Dat doet toch iedereen…met mobiele apparaten foto’s en films downloaden, video streamen, enz. En daarmee starten... meer
Meer columns

BlogIt

Laden RSS feeds