BookmarkBookmarkDutch IT-channel.nl
Aanmelden nieuwsbrief

rssNieuws

Nieuws? Persberichten kunt u mailen naar: redactie@executive-people.nl.  

Intelligente gebouwen kunnen meer energie besparen door aansturen verlichting via datanetwerk23-05-2012

Intelligente gebouwen kunnen meer energie besparen door aansturen verlichting via datanetwerk


Als een intelligent gebouw de temperatuur kan regelen, de beveiliging kan verzorgen en andere operationele zaken voor zijn rekening kan nemen, moet het gebouw óók het licht automatisch aan en uit kunnen doen. Dat is de reden waarom CommScope, Inc., wereldwijd marktleider op het gebied van infrastructuuroplossingen voor communicatienetwerken, gaat samenwerken met Redwood Systems om verlichting op te nemen in zijn Intelligent Building Infrastructure Solution platform.

“Informatietechnologie in gebouwen gaat niet alleen maar over pc’s en telefoons,” zegt Jan Honig, Sales Director van CommScope Enterprise Division in Nederland. “Het gaat ook over het automatiseringssysteem van het gebouw zelf. Verlichting is verantwoordelijk voor 35 procent van de energie die bedrijfsgebouwen verbruiken. Daar is dus veel winst te behalen. Doordat het Redwood-platform werkt op gestructureerde bekabeling en geïntegreerd kan worden met gebouwautomatisering, is het voor CommScope de logische keuze voor de verlichtingscomponent van ons Intelligent Building Infrastructure Solution platform.”  

Het platform van Redwood werkt met laagspanning via een netwerkinfrastructuur en maakt gebruik van een fijnmazig sensornetwerk voor het meten van temperatuur en het lichtniveau, en voor het nagaan van aanwezigheid van mensen. Alle data zijn beschikbaar voor facility managers en kunnen naadloos worden geïntegreerd met systemen voor gebouwautomatisering.

Doordat LED-verlichting energiezuiniger is en langer meegaat dan traditionele gloeilampen en TL-buizen, neemt de populariteit van deze verlichting snel toe. Architecten en facility managers krijgen steeds meer interesse in een smart building platform dat ook dit soort verlichting kan aansturen, naast voorzieningen zoals het bewaken en beheren van de beveiliging, de verwarming, de airco, computernetwerken en telecommunicatie. De samenwerking tussen CommScope en Redwood Systems sluit op deze trend aan.  
 
Meer nieuws

Zoeken

Follow on LinkedInVolg onsFollow on TwitterTweets

rssInterviews

Mark Wiertsema, Microsoft: ‘Cloud OS vereenvoudigt beheer'Mark Wiertsema, Microsoft: ‘Cloud OS vereenvoudigt beheer'
Cloud OS is een visie van Microsoft om het beheer van infrastructuur te doen, ongeacht de locatie waar deze zich bevindt. Z... meer
Meer interviews

rssColumns

Een persoonlijke aanpak verkoopt nog steeds het bestEen persoonlijke aanpak verkoopt nog steeds het best
Steeds opnieuw een optimale customer experience (CX) bieden is tegenwoordig belangrijker dan ooit, maar ook moeilijker dan oo... meer
Meer columns

BlogIt

Laden RSS feeds