BookmarkBookmarkDutch IT-channel.nl
Aanmelden nieuwsbrief

rssNieuws

Nieuws? Persberichten kunt u mailen naar: redactie@executive-people.nl.  

Samsung verwacht recordverkoop smartphones25-06-2012

Samsung verwacht recordverkoop smartphones


Technologieconcern Samsung verwacht dat zijn nieuwste Galaxy S III-telefoon beter zal verkopen dan zijn voorgangers. Het concern rekent in juli op een verkoop van minstens 10 miljoen stuks van de iPhone-rivaal.

In het eerste kwartaal van dit jaar haalde Samsung dankzij de sterke verkopen van de Galaxy-telefoons een recordwinst van 5,2 miljard dollar. Marktkenners zijn sceptisch of de elektronicagigant dit succes zal evenaren in het tweede kwartaal. Zij wijzen op de zwakke wereldeconomie en de beperkte voorraden van de Galaxy S III.

Samsung is op 29 mei begonnen met de verkoop van de Galaxy S III. In de Verenigde Staten traden er al tekorten op. De versie met een geheugen van 32 GB kon daar helemaal nog niet worden geleverd. 
"We krijgen wereldwijd veel betere commentaren op onze S III dan bij zijn voorgangers en we kunnen simpelweg de enorme vraag niet aan'', zei JK Shin, hoofd van Samsungs mobiele tak.

Samsung lanceerde zijn eerste Galaxy-model twee jaar geleden als reactie op de iPhone van Apple. Het marktaandeel van Samsung in de smartphonemarkt klom sindsdien van minder dan 10 procent tot ruim 30 procent, waarmee het Apple heeft ingehaald. In het eerste kwartaal verkocht Samsung 21.000 smartphones per uur, oftewel 44,5 miljoen in totaal.

 
Meer nieuws

Zoeken

Follow on LinkedInVolg onsFollow on TwitterTweets

rssInterviews

Cloud back-up specialist Veeam voert kwaliteitsslag doorCloud back-up specialist Veeam voert kwaliteitsslag door
Het gaat goed met Veeam, aanbieder van oplossingen voor de bescherming van het moderne datacenter. Er komen steeds meer klant... meer
Meer interviews

rssColumns

OpenStack en het 'internet of things'OpenStack en het 'internet of things'
 Het is lente. Maar ook de deadline die ik heb gekregen om deze column in te leveren. Dat kan natuurlijk ook niet ande... meer
Meer columns

BlogIt

Laden RSS feeds