BookmarkBookmarkDutch IT-channel.nl
Aanmelden nieuwsbrief

rssNieuws

Nieuws? Persberichten kunt u mailen naar: redactie@executive-people.nl.  

‘Meer dan een derde van consumentendata in 2016 opgeslagen in de cloud’26-06-2012

‘Meer dan een derde van consumentendata in 2016 opgeslagen in de cloud’


In 2016 zullen particuliere gebruikers meer dan een derde van hun data hebben opgeslagen in de cloud, verwacht Gartner. Ze doen dit omdat steeds vaker content wordt gedeeld, die bovendien beschikbaar moet zijn op meerdere locaties. In 2011 was nog maar zeven procent van alle consumentendata opgeslagen in de cloud, maar binnen vijf jaar zal dat 36 procent zijn.

Traditioneel bewaren consumenten hun data op PC´s, maar naarmate consumenten meer verschillende digitale apparaten hebben verdwijnt de dominantie van de PC in de opslag van gegevens. Vooral het gegeven dat de meeste digitale apparaten zijn voorzien van een digitale camera zorgt voor een enorme groei van de hoeveelheid data, die ergens moet worden opgeslagen. Gartner verwacht dat de personal cloud de plaats is waar mensen die data van alle verschillende devices zullen gaan opslaan.

Wereldwijd zal de behoefte aan storage groeien van 329 exabyte in 2011 tot 4.1 zettabyte in 2016. Die enorme groei komt vooral door digitale foto´s en video. Hierin is de opslag op PCs, smartphones, tablets, hard-disk drives (HDDs), network attached storage (NAS) en cloud gecombineerd. De meeste in de cloud opgeslagen data zullen consumenten benaderen via social media als Facebook, dat gratis opslagruimte biedt voor het bewaren van foto´s en video. De gemiddelde hoeveelheid data per huishouden zal in deze periode groeien van 464 gigabyte in 2011 tot 3,3 terabyte in 2016.

 

Meer nieuws

Zoeken

Follow on LinkedInVolg onsFollow on TwitterTweets

rssInterviews

Mark Wiertsema, Microsoft: ‘Cloud OS vereenvoudigt beheer'Mark Wiertsema, Microsoft: ‘Cloud OS vereenvoudigt beheer'
Cloud OS is een visie van Microsoft om het beheer van infrastructuur te doen, ongeacht de locatie waar deze zich bevindt. Z... meer
Meer interviews

rssColumns

Een persoonlijke aanpak verkoopt nog steeds het bestEen persoonlijke aanpak verkoopt nog steeds het best
Steeds opnieuw een optimale customer experience (CX) bieden is tegenwoordig belangrijker dan ooit, maar ook moeilijker dan oo... meer
Meer columns

BlogIt

Laden RSS feeds