BookmarkBookmarkDutch IT-channel.nl
Aanmelden nieuwsbrief

rssNieuws

Nieuws? Persberichten kunt u mailen naar: redactie@executive-people.nl.  

IBM koopt flash storage specialist Texas Memory Systems (TMS)17-08-2012

IBM koopt flash storage specialist Texas Memory Systems (TMS)


IBM koopt voor een onbekend bedrag Texas Memory Systems (TMS), leverancier van server-gebaseerde PCIe flash storage technologie.
 
Texas Memory Systems is opgerict in 1977 en heeft zijn hoofdkantoor in Houston. TMS staat bekend als leverancier van de RamSan solid state disk flash storage oplossingen. Dat zijn rackmount flash storage systemen die tot wel 42U (rack units) met 140 Terabytes (TB) aan data kunnen opslaan. Verder biedt TMS storage oplossingen die gekoppeld kunnen worden aan servers, zoals ssd's en sneller PCIe-gebaseerde flash storage apparatuur.

De technologie van TMS wordt gecombineerd met de IBM PureSystems oplossingen. PueSystems is een concept, waarbij server, netwerk en storagefunctionaliteiten geïntegreerd zijn in een geautomatiseerde en simpel te bedienen systeem. Dankzij nieuwe technologie kan PureSystems dubbel zoveel applicaties verwerken als bestaande technologie, waarmee ook de computerkracht van elke vierkante meter datacenteroppervlak wordt verdubbeld, zo beweert IBM. IBM verkoopt zijn PureSystems wereldwijd direct en via 700 business partners, zoals resellers, ISV's en distributeurs. Sinds kort kunnen organisaties PureSystems leasen.
  
Met de overname van TMS hoopt IBM zich sterker te wapenen tegen rivalen, zoals EMC's VFCache PCIe oplossing. Maar ook tegen andere storage leveranciers die flash storage oplossingen aanbieden, zoals XtremIO die binnenkort een nas flash storage oplossing op de markt zet. Of HP met zijn flash storage 3Par array. Ook NetApp heeft zich in deze markt gestort door nauw samen te werken met flash storage specialist Fusion-IO, dat mede wordt bestuurd door Apple-oprichter Steve Wozniak. 

Door: Witold Kepinski
   

Meer nieuws

Zoeken

Follow on LinkedInVolg onsFollow on TwitterTweets

rssInterviews

Mark Wiertsema, Microsoft: ‘Cloud OS vereenvoudigt beheer'Mark Wiertsema, Microsoft: ‘Cloud OS vereenvoudigt beheer'
Cloud OS is een visie van Microsoft om het beheer van infrastructuur te doen, ongeacht de locatie waar deze zich bevindt. Z... meer
Meer interviews

rssColumns

Een persoonlijke aanpak verkoopt nog steeds het bestEen persoonlijke aanpak verkoopt nog steeds het best
Steeds opnieuw een optimale customer experience (CX) bieden is tegenwoordig belangrijker dan ooit, maar ook moeilijker dan oo... meer
Meer columns

BlogIt

Laden RSS feeds