BookmarkBookmarkDutch IT-channel.nl
Aanmelden nieuwsbrief

rssNieuws

Nieuws? Persberichten kunt u mailen naar: redactie@executive-people.nl.  

LinkedIn introduceert “Volunteer Experience & Causes”-veld op profielen07-09-2011

LinkedIn introduceert “Volunteer Experience & Causes”-veld op profielen


LinkedIn kondigt vandaag het “Volunteer Experience & Causes field” aan. Daarmee kunnen leden eenvoudig vrijwilligerswerk toevoegen aan hun LinkedIn-profiel. Volgens onderzoek van LinkedIn is vrijwilligerswerk een belangrijk onderdeel van iemands professionele identiteit.

Met het nieuwe veld voor “Volunteer Experience & Causes” kunnen LinkedIn-leden hun ervaring in het vrijwilligerswerk, hun motivatie en ook organisaties die zij ondersteunen, zoals Oxfam International of het Nederlandse Rode Kruis, toevoegen aan hun profiel.

LinkedIn ondervroeg bijna tweeduizend professionals in de Verenigde Staten en concludeerde dat 89 procent ervaring heeft met vrijwilligerswerk, maar dat slechts 45 procent van de professionals hun vrijwilligerswerk ook op hun CV zetten.

“Professionals hebben vaak de misvatting dat vrijwilligerswerk niet in geldt als ‘echte’ werkervaring”, aldus Nicole Williams, LinkedIn Connection directeur en best-selling auteur van het boek ‘Girl on Top’. “Je kunt verkoper zijn van beroep, maar als je een non-profit fondsenwerving-evenement hebt georganiseerd, kan je gerust vaardigheden als het plannen van evenementen en eventmarketing toevoegen aan je profiel. Deze extra vaardigheden kunnen van jou een aantrekkelijkere werknemer en business partner maken.”

Sterker nog, 41 procent van de professionals die LinkedIn ondervroeg verklaarde dat zij vrijwilligerswerk als net zo waardevol beschouwden als betaald werk wanneer zij kandidaten moesten beoordelen. Twintig procent van de ondervraagde personeelsmanagers liet weten dat zij eerder personeel hebben aangenomen op basis van vrijwilligerswerkervaring.

“Gezien het huidige economische klimaat en de hyperconcurrerende arbeidsmarkt is het essentieel om je vrijwilligerswerk op je profiel te zetten”, aldus Williams. “Zelfs als je momenteel werkloos bent, kun je nog steeds actief vrijwilligerswerk doen en hiermee nieuwe vaardigheden opdoen. Bij het aannemen van nieuwe managers of businesspartners worden sollicitanten geregeld met elkaar vergeleken. Bij twee vergelijkbare kandidaten kan ervaring met vrijwilligerswerk de doorslag geven.”
 
Meer nieuws

Zoeken

Follow on LinkedInVolg onsFollow on TwitterTweets

rssInterviews

Mark Wiertsema, Microsoft: ‘Cloud OS vereenvoudigt beheer'Mark Wiertsema, Microsoft: ‘Cloud OS vereenvoudigt beheer'
Cloud OS is een visie van Microsoft om het beheer van infrastructuur te doen, ongeacht de locatie waar deze zich bevindt. Z... meer
Meer interviews

rssColumns

Groei bedrijven wordt bepaald door ITGroei bedrijven wordt bepaald door IT
De impact van IT wordt bij veel bedrijven onderschat. In 2020 zullen meer dan 7 miljard mensen en bedrijven en minstens 30 mi... meer
Meer columns

BlogIt

Laden RSS feeds