BookmarkBookmarkDutch IT-channel.nl
Aanmelden nieuwsbrief

rssInterviews

De plannen van Intel, interview Patrick Bliemer (video)21-04-2012

De plannen van Intel, interview Patrick Bliemer (video)


Intel is hard bezig om uit te breiden in nieuwe markten. De eerste aankondigingen op het gebied van smartphones zijn eerder dit jaar gedaan en de investeringen in ultrabooks blijven een belangrijk speerpunt. Ook komt binnen afzienbare tijd de nieuwe generatie processoren op de markt, Ivy Bridge, de opvolger van de vorig jaar gelancerde Sandy bridge-processoren. 

Tegelijkertijd wordt hard gewerkt aan het integreren van de security-technologie van het overgenomen McAfee. Executive-People.nl sprak ovr deze ontwikkelingen met Patrick Bliemer, directeur Noord-Europa van Intel.

Eerder deze week maakte de chipfabrikant de cijfers over het eerste kwartaal bekend. De omzet bedroeg 12,9 miljard euro, bij een operationele winst van 3,8 miljard dollar en een netto winst van 2,7 miljard. CEO Paul Otellini sprak de verwachting uit dat deze resultaten de basis gaan vormen voor verdere groei dit jaar. In het tweede kwartaal moeten de eerste smartphones met Intel op de markt komen, en zal ook de 22 nm-technlologie van de Ivy Bridge-generatie moeten gaan bijdragen aan de omzet.

>> video interview
 
Meer interviews

Video

Zoeken

Follow on LinkedInVolg onsFollow on TwitterTweets

rssInterviews

Out of the cloud before you get in?Out of the cloud before you get in?
Is de cloud dé oplossing voor alle IT-problemen? JerryRozeman, Chief Technology Officer bij PQR, durft dit in twijfel ... meer
Meer interviews

rssColumns

Big data kan niet zonder APMBig data kan niet zonder APM
 Big data staat bij vrijwel elke CIO en elk hoofd automatisering hoog op de prioriteitenlijst. Bedrijven en organisati... meer
Meer columns

BlogIt

Laden RSS feeds