BookmarkBookmarkDutch IT-channel.nl
Aanmelden nieuwsbrief

IT Dossiers

Rosenthal roept op tot meer internetvrijheid04-05-2012

Rosenthal roept op tot meer internetvrijheid


Minister Rosenthal heeft vandaag, als initiatiefnemer van de internationale coalitie Freedom Online, namens de coalitie een verklaring uitgebracht ter gelegenheid van de internationale dag van de persvrijheid. 


De landen kwamen december vorig jaar op initiatief van Rosenthal in Den Haag bijeen op de conferentie Freedom Online om een duidelijk signaal af te geven dat de mensenrechten die mensen offline genieten ook online moeten gelden.

In haar verklaring roept de coalitie regeringen op de vrijheid van alle mensen te beschermen om zonder inmenging een mening te koesteren en via alle kanalen en ongeacht grenzen informatie en denkbeelden te vergaren, te ontvangen en door te geven.

De coalitie verwelkomde onlangs twee nieuwe leden: Finland en Costa Rica. Er zijn nu 17 landen aangesloten: Canada, Costa Rica, Estland, Finland, Frankrijk, Ghana, Ierland, Kenia, de Maldiven, Mexico, Mongolië, Nederland, Oostenrijk, Tsjechië, het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten en Zweden. De follow-up conferentie Freedom Online is 6 september 2012 in Nairobi, Kenia.
  
Meer dossiers

Redactionele content voor een specifiek Dossier kunt u mailen naar redactie@executive-people.nl
 

Zoeken

Follow on LinkedInVolg onsFollow on TwitterTweets

rssInterviews

Mark Wiertsema, Microsoft: ‘Cloud OS vereenvoudigt beheer'Mark Wiertsema, Microsoft: ‘Cloud OS vereenvoudigt beheer'
Cloud OS is een visie van Microsoft om het beheer van infrastructuur te doen, ongeacht de locatie waar deze zich bevindt. Z... meer
Meer interviews

rssColumns

Een persoonlijke aanpak verkoopt nog steeds het bestEen persoonlijke aanpak verkoopt nog steeds het best
Steeds opnieuw een optimale customer experience (CX) bieden is tegenwoordig belangrijker dan ooit, maar ook moeilijker dan oo... meer
Meer columns

BlogIt

Laden RSS feeds