BookmarkBookmarkDutch IT-channel.nl
Aanmelden nieuwsbrief

IT Dossiers

Zelfstandig professional werkt vaak mobiel14-05-2012

Zelfstandig professional werkt vaak mobiel


De grote groep zelfstandig professionals in Nederland - zo’n 850 duizend - is doorlopend op zoek naar efficiencyverbetering en handigheden om zoveel mogelijk tijd facturabel te kunnen zijn. Daarmee zijn de zelfstandig professionals de early adaptors aangaande de nieuwste technologische ontwikkelingen, zoals mobiele apps en software oplossingen.


Zelfstandig professionals zijn zelfsturend, delen hun eigen werktijd in en werken plaatsongebonden. Of ze hun opdracht vervullen bij de opdrachtgever of thuis maakt hen niet uit. Dat blijkt uit een peiling onder ruim tienduizend zelfstandig professionals, aangesloten bij kennisbemiddelaar HeadFirst. 40 procent van de zelfstandig professionals voert de opdracht deels uit bij de opdrachtgever op kantoor en deels thuis of vanuit een huiskantoor. Omdat ze vaak van werkplek wisselen, zijn ze mobieler dan vaste werknemers en maken zij veel gebruik van technologische hulpmiddelen geschikt voor het mobiele werken, zoals tablets, allerhande software oplossingen en mobiele apps.

Deze technologieën leveren de zelfstandig professional tijdwinst op. Met het oog op ‘uurtje factuurtje’ is tijdwinst voor hen belangrijk. Om zoveel mogelijk facturabel te kunnen zijn, wil een zelfstandig professional zo min mogelijk tijd kwijt zijn aan reizen, het binnenhalen van nieuwe opdrachten en administratie, verzekeringen en pensioenen. Om efficiënter te kunnen zijn, omarmen zelfstandig professionals dus sneller en gemakkelijker nieuwe ontwikkelingen, die het werken eenvoudiger maken.
 
Meer dossiers

Redactionele content voor een specifiek Dossier kunt u mailen naar redactie@executive-people.nl
 

Zoeken

Follow on LinkedInVolg onsFollow on TwitterTweets

rssInterviews

Mark Wiertsema, Microsoft: ‘Cloud OS vereenvoudigt beheer'Mark Wiertsema, Microsoft: ‘Cloud OS vereenvoudigt beheer'
Cloud OS is een visie van Microsoft om het beheer van infrastructuur te doen, ongeacht de locatie waar deze zich bevindt. Z... meer
Meer interviews

rssColumns

Een persoonlijke aanpak verkoopt nog steeds het bestEen persoonlijke aanpak verkoopt nog steeds het best
Steeds opnieuw een optimale customer experience (CX) bieden is tegenwoordig belangrijker dan ooit, maar ook moeilijker dan oo... meer
Meer columns

BlogIt

Laden RSS feeds