BookmarkBookmarkDutch IT-channel.nl
Aanmelden nieuwsbrief

IT Dossiers

Radboud Universiteit kiest HP voor IT netwerk met 19.000 gebruikers17-01-2012

Radboud Universiteit kiest HP voor IT netwerk met 19.000 gebruikers


De Radboud Universiteit te Nijmegen, een van de vooraanstaandste universiteiten van Nederland, heeft gekozen voor HP Networking om verzekerd te zijn van constante beschikbaarheid van IT services en applicaties over de gehele campus. De Radboud Universiteit heeft de access laag vervangen van zowel de Universiteit als de studenten huisvesting met 448 HP 5500 switches. De energiezuinige stapelbare switches leveren flexibele en veilige connectiviteit binnen het netwerk, met de laatste technologie om de data  te stroomlijnen en werking van de applicaties te optimaliseren.

“Ons oude netwerk was onbetrouwbaar en voldeed niet meer aan de eisen van deze tijd en studenten. Zij moeten verzekerd zijn van  continue toegang tot alle informatie en communicatie welke nodig is voor hun studie “ zegt Ronald Sarelse, IT Directeur van de Radboud Universiteit. “ HP Networking maakt het voor ons mogelijk een netwerk te ontwikkelen dat 19.000 studenten en medewerkers voorziet van veilige toegang tot data en video over een high speed infrastructuur.”

Het was voor Radboud Universiteit mogelijk de complexiteit van de infrastructuur van het netwerk te verminderen door gebruik te maken van HP’s innovatieve Intelligent Resilient Framework (IRF) technologie. IRF consolideert het beheer van meerdere switches naar slechts één eenvoudig te beheren virtual apparaat. Hierdoor neemt de betrouwbaarheid van het netwerk toe en biedt het near instantaneous disaster recovery. Hierdoor is de Universiteit er zeker van dat alle kritieke applicaties en services altijd zonder onderbreken doordraaien. HP partner Vosko Networking BVheeft de oplossing geïmplementeerd en maximale prestaties, connectiviteit en business continuïteit gegarandeerd.
 
Meer dossiers

Redactionele content voor een specifiek Dossier kunt u mailen naar redactie@executive-people.nl
 

Zoeken

Follow on LinkedInVolg onsFollow on TwitterTweets

rssInterviews

Mark Wiertsema, Microsoft: ‘Cloud OS vereenvoudigt beheer'Mark Wiertsema, Microsoft: ‘Cloud OS vereenvoudigt beheer'
Cloud OS is een visie van Microsoft om het beheer van infrastructuur te doen, ongeacht de locatie waar deze zich bevindt. Z... meer
Meer interviews

rssColumns

Vijf selectiecriteria voor een BaaS-leverancierVijf selectiecriteria voor een BaaS-leverancier
Nu Back-up-as-a-Service (BaaS) een commodity is geworden, is het voor organisaties steeds moeilijker om op dit gebied de juis... meer
Meer columns

BlogIt

Laden RSS feeds