BookmarkBookmarkDutch IT-channel.nl
Aanmelden nieuwsbrief

IT Dossiers

TNO wint Connected Home Global Summit 2011 Industry Award06-06-2011

TNO wint Connected Home Global Summit 2011 Industry Award


Tijdens de Connected Home Global Summit in Londen ontving TNO de Industry Award voor 'Best Innovation in Software Modularity and Applications for Home Gateways'. De prijs werd toegekend 'to honour excellence and innovation in the Connected Home community' voor TNO's prototype AvaiLabLe Bandwidth ESTimator (ALLBEST).

ALLBEST is software voor het real-time meten van beschikbare bandbreedtes in huisnetwerken. Het is ontwikkeld door TNO'ers Archi Delphinanto, Shuang Zhang en Frank den Hartog. De software genereert binnen enkele seconden nauwkeurige resultaten voor de beschikbare bandbreedte tussen twee apparaten in een huisnetwerk. Uniek is dat het werkt in elk huisnetwerk (bedraad en/of draadloos), met elk apparaat en zonder verkeer in het huisnetwerk onnodig te verstoren.

De vraag die leidde tot de ontwikkeling van ALLBEST ontstond vanuit de behoefte van breedband operators om klanten van breedbanddiensten effectiever te kunnen helpen wanneer problemen met de verbinding hun oorzaak vinden in het huisnetwerk. Een typisch voorbeeld daarvan is haperende TV door slecht draadloos bereik tussen het televisietoestel en het breedbandmodem. TNO realiseerde zich dat voor de oplossing van dit probleem een wezenlijk andere aanpak noodzakelijk is dan gebruikelijk in het onderzoek van internet.

De ontwikkeling van ALLBEST heeft deels plaatsgevonden in het internationale zevende-kaderproject FIGARO en is mede mogelijk gemaakt door ondersteuning vanuit de TU Eindhoven. Verschillende operators uit binnen- en buitenland hebben al interesse getoond in toepassing ervan.
 
Meer dossiers

Redactionele content voor een specifiek Dossier kunt u mailen naar redactie@executive-people.nl
 

Zoeken

Follow on LinkedInVolg onsFollow on TwitterTweets

rssInterviews

Mark Wiertsema, Microsoft: ‘Cloud OS vereenvoudigt beheer'Mark Wiertsema, Microsoft: ‘Cloud OS vereenvoudigt beheer'
Cloud OS is een visie van Microsoft om het beheer van infrastructuur te doen, ongeacht de locatie waar deze zich bevindt. Z... meer
Meer interviews

rssColumns

Vijf selectiecriteria voor een BaaS-leverancierVijf selectiecriteria voor een BaaS-leverancier
Nu Back-up-as-a-Service (BaaS) een commodity is geworden, is het voor organisaties steeds moeilijker om op dit gebied de juis... meer
Meer columns

BlogIt

Laden RSS feeds