BookmarkBookmarkDutch IT-channel.nl
Aanmelden nieuwsbrief

IT Dossiers

BlackBerry OS veiligste mobiele systeem16-04-2012

BlackBerry OS veiligste mobiele systeem


BlackBerry-maker Research In Motion mag dan in moeilijkheden verkeren, het besturingssyteem van het bedrijf blijkt het veiligst. Trend Micro deed onderzoek naar de veiligheid van de grote mobiele systemen.

Aan de hand van een aantal criteria kregen de systemen een 'rapportcijfer'. BlackBerry OS scoorde met bijna 35 punten veruit het hoogst. Op de tweede plaats staat iOS van Apple, maar de afstand is fors. Het systeem van de computergigant haalde net 20 punten.

Windows Phone 7 van Microsoft volgt Apple op de voet. Android moet op gepaste afstand toekijken. Google's systeem lijkt daarmee de prijs te betalen voor het marktleiderschap. Het meest gebruikte systeem blijkt bijna altijd ook het populairst bij hackers en digitale criminelen.

(c) ANP
  
Meer dossiers

Redactionele content voor een specifiek Dossier kunt u mailen naar redactie@executive-people.nl
 

Zoeken

Follow on LinkedInVolg onsFollow on TwitterTweets

rssInterviews

Mark Wiertsema, Microsoft: ‘Cloud OS vereenvoudigt beheer'Mark Wiertsema, Microsoft: ‘Cloud OS vereenvoudigt beheer'
Cloud OS is een visie van Microsoft om het beheer van infrastructuur te doen, ongeacht de locatie waar deze zich bevindt. Z... meer
Meer interviews

rssColumns

Een persoonlijke aanpak verkoopt nog steeds het bestEen persoonlijke aanpak verkoopt nog steeds het best
Steeds opnieuw een optimale customer experience (CX) bieden is tegenwoordig belangrijker dan ooit, maar ook moeilijker dan oo... meer
Meer columns

BlogIt

Laden RSS feeds