BookmarkBookmarkDutch IT-channel.nl
Aanmelden nieuwsbrief

IT Dossiers

T-Mobile mogelijk verkocht17-04-2012

T-Mobile mogelijk verkocht


Deutsche Telekom overweegt het Nederlandse dochterbedrijf T-Mobile te verkopen. Ook het Britse onderdeel Everything Everywhere wordt mogelijk afgestoten. Dat meldde de zakenkrant Financial Times Deutschland dinsdag op basis van bronnen.

Deutsche Telekom zou al eerder hebben overwogen om de Britse en Nederlandse onderdelen van de hand te doen, maar gaf toen de bedrijven nog enige tijd om de winstgevendheid te verbeteren. In 2013 zal dan opnieuw naar de mogelijkheid van een verkoop worden gekeken, aldus de krant.

Het Duitse telecombedrijf heeft volgens marktkenners geld nodig om te investeren in het Amerikaanse onderdeel T-Mobile USA. De verkoop daarvan aan branchegenoot AT&T ging vorig jaar op het laatste moment niet door. Daarop beloofde Deutsche Telekom de komende jaren zeker 4 miljard dollar in de Amerikaanse activiteiten te investeren.
  
(c) ANP
  

Meer dossiers

Redactionele content voor een specifiek Dossier kunt u mailen naar redactie@executive-people.nl
 

Zoeken

Follow on LinkedInVolg onsFollow on TwitterTweets

rssInterviews

Out of the cloud before you get in?Out of the cloud before you get in?
Is de cloud dé oplossing voor alle IT-problemen? JerryRozeman, Chief Technology Officer bij PQR, durft dit in twijfel ... meer
Meer interviews

rssColumns

OpenStack en het 'internet of things'OpenStack en het 'internet of things'
 Het is bijna 21 maart en dus de start van de lente. Maar ook de deadline die ik heb gekregen om deze column in te lev... meer
Meer columns

BlogIt

Laden RSS feeds