BookmarkBookmarkDutch IT-channel.nl
Aanmelden nieuwsbrief

IT Dossiers

Nokia lijdt verlies van bijna 1 miljard19-04-2012

Nokia lijdt verlies van bijna 1 miljard

De Finse maker van mobiele telefoons Nokia heeft in de eerste drie maanden van het jaar een nettoverlies geleden van 929 miljoen euro. Dit maakte het bedrijf donderdag bekend.

Vorige week kwam Nokia al met een winstwaarschuwing, maar het verlies is groter dan analisten hadden voorspeld. Die gingen uit van een verlies van 554 miljoen euro. In dezelfde periode een jaar eerder schreef het bedrijf nog een winst van 344 miljoen euro.
Ook de omzet van de mobieltjesmaker zakte in het eerste kwartaal in, met 29,3 procent tot 7,35 miljard euro.

Apple

Nokia ondervindt hevige concurrentie op de markt voor smartphones van concurrenten als Apple en apparaten die werken met het Android besturingssysteem. Ook had het Finse bedrijf te maken met hoge kosten voor de sanering van netwerkleverancier Nokia Siemens Networks.
Nokia maakte verder bekend dat verkoopmanager Colin Giles het bedrijf eind juni zal verlaten om ,,dichter bij zijn familie'' te zijn. De afdeling verkoop zal worden afgeslankt en gestroomlijnd.
  
Meer dossiers

Redactionele content voor een specifiek Dossier kunt u mailen naar redactie@executive-people.nl
 

Zoeken

Follow on LinkedInVolg onsFollow on TwitterTweets

rssInterviews

Out of the cloud before you get in?Out of the cloud before you get in?
Is de cloud dé oplossing voor alle IT-problemen? JerryRozeman, Chief Technology Officer bij PQR, durft dit in twijfel ... meer
Meer interviews

rssColumns

Big data kan niet zonder APMBig data kan niet zonder APM
 Big data staat bij vrijwel elke CIO en elk hoofd automatisering hoog op de prioriteitenlijst. Bedrijven en organisati... meer
Meer columns

BlogIt

Laden RSS feeds