BookmarkBookmarkDutch IT-channel.nl
Aanmelden nieuwsbrief

IT Dossiers

Nokia lijdt verlies van bijna 1 miljard19-04-2012

Nokia lijdt verlies van bijna 1 miljard

De Finse maker van mobiele telefoons Nokia heeft in de eerste drie maanden van het jaar een nettoverlies geleden van 929 miljoen euro. Dit maakte het bedrijf donderdag bekend.

Vorige week kwam Nokia al met een winstwaarschuwing, maar het verlies is groter dan analisten hadden voorspeld. Die gingen uit van een verlies van 554 miljoen euro. In dezelfde periode een jaar eerder schreef het bedrijf nog een winst van 344 miljoen euro.
Ook de omzet van de mobieltjesmaker zakte in het eerste kwartaal in, met 29,3 procent tot 7,35 miljard euro.

Apple

Nokia ondervindt hevige concurrentie op de markt voor smartphones van concurrenten als Apple en apparaten die werken met het Android besturingssysteem. Ook had het Finse bedrijf te maken met hoge kosten voor de sanering van netwerkleverancier Nokia Siemens Networks.
Nokia maakte verder bekend dat verkoopmanager Colin Giles het bedrijf eind juni zal verlaten om ,,dichter bij zijn familie'' te zijn. De afdeling verkoop zal worden afgeslankt en gestroomlijnd.
  
Meer dossiers

Redactionele content voor een specifiek Dossier kunt u mailen naar redactie@executive-people.nl
 

Zoeken

Follow on LinkedInVolg onsFollow on TwitterTweets

rssInterviews

Mark Wiertsema, Microsoft: ‘Cloud OS vereenvoudigt beheer'Mark Wiertsema, Microsoft: ‘Cloud OS vereenvoudigt beheer'
Cloud OS is een visie van Microsoft om het beheer van infrastructuur te doen, ongeacht de locatie waar deze zich bevindt. Z... meer
Meer interviews

rssColumns

Vijf selectiecriteria voor een BaaS-leverancierVijf selectiecriteria voor een BaaS-leverancier
Nu Back-up-as-a-Service (BaaS) een commodity is geworden, is het voor organisaties steeds moeilijker om op dit gebied de juis... meer
Meer columns

BlogIt

Laden RSS feeds