BookmarkBookmarkDutch IT-channel.nl
Aanmelden nieuwsbrief

IT Dossiers

Amfors Groep besteedt gehele payrolladministratie uit aan UNIT430-01-2012

Amfors Groep besteedt gehele payrolladministratie uit aan UNIT4


Amfors Groep besteedt per 1 januari 2012 de gehele payrolladministratie uit aan UNIT4. Door deze uitbesteding verlaagt het leer-werkbedrijf uit Amersfoort de administratieve lasten aanzienlijk. Daarnaast verbetert het de continuïteit van het loonververwerkingsproces omdat het niet meer afhankelijk is van interne factoren.

Amfors Groep is als leer-werkbedrijf actief in de sector Wet Sociale Werkvoorziening in de regio Amersfoort en heeft 1.700 werknemers. Deze zijn verdeeld over diverse bedrijven, die actief zijn in ondermeer groenvoorziening, grafische dienstverlening, schoonmaak, metaalbewerking en verpakkingen. De doelstelling is het begeleiden van mensen bij het overbruggen van hun afstand tot de arbeidsmarkt. Amfors laat personeel werkervaring opdoen in een van de interne bedrijven of plaatst hen onder begeleiding bij externe ondernemingen. Er wordt uiteindelijk gestreefd naar een volwaardige deelname aan de reguliere arbeidsmarkt.

Amfors Groep moet als gevolg van overheidsmaatregelen bezuinigen. Het bedrijf wil zich daarom focussen op de kerntaken. Mede daardoor heeft het besloten om de salarisadministratie geheel uit te besteden. Ook de grote afhankelijkheid van de interne organisatie van de loonverwerking speelde een rol om uit te kijken naar een uitbestedingspartner.

Na een korte inventarisatie is gekozen voor salaris serviceverwerking door UNIT4. Redenen hiervoor waren de gegarandeerde continuïteit, de verbetering van de kwaliteit van de salarisverwerking en kostenbesparingen.

Daarnaast speelde mee dat UNIT4 veel kennis en ervaring heeft van loonverwerkingsprocessen in de WSW-sector. De vele referenties bevestigen dit. Hoewel UNIT4 de salarisadministratie volledig uit handen neemt, heeft Amfors Groep direct inzicht in het proces en kan het zelfstandig rapportages uit het systeem halen.

Erik Groenen, Concern controller bij Amfors Groep is tevreden over de samenwerking met UNIT4. “De vele goede referenties uit het werkveld zorgden voor een groot vertrouwen in UNIT4. We hoeven nu niet bang te zijn dat de salarisadministratie niet doorloopt tijdens vakanties of als we bijvoorbeeld kampen met een zieke werknemer. En indien we toch over willen stappen naar een andere manier van salarisverwerking is dat door de flexibiliteit van de serviceverwerking bij UNIT4 geen enkel probleem.”

Karel van der Heiden, directeur UNIT4 HR Solutions: “We zijn enorm trots dat ook Amfors Groep vertrouwen in ons heeft. Wij hebben nu een marktaandeel van 35 procent in de WSW-sector uitgedrukt in het aantal salarisstroken dat met onze software wordt vervaardigd. Daaronder zit een aantal zeer grote WSW-organisaties waaronder Licom, Presikhaaf, UW, Iederz, Felua, Breed en MTB. Onze kennis van de WSW-markt blijft in rap tempo toenemen en die zullen we gebruiken om onze positie uit te blijven breiden.”
 
Meer dossiers

Redactionele content voor een specifiek Dossier kunt u mailen naar redactie@executive-people.nl
 

Zoeken

Follow on LinkedInVolg onsFollow on TwitterTweets

rssInterviews

Mark Wiertsema, Microsoft: ‘Cloud OS vereenvoudigt beheer'Mark Wiertsema, Microsoft: ‘Cloud OS vereenvoudigt beheer'
Cloud OS is een visie van Microsoft om het beheer van infrastructuur te doen, ongeacht de locatie waar deze zich bevindt. Z... meer
Meer interviews

rssColumns

Vijf selectiecriteria voor een BaaS-leverancierVijf selectiecriteria voor een BaaS-leverancier
Nu Back-up-as-a-Service (BaaS) een commodity is geworden, is het voor organisaties steeds moeilijker om op dit gebied de juis... meer
Meer columns

BlogIt

Laden RSS feeds