BookmarkBookmarkDutch IT-channel.nl
Aanmelden nieuwsbrief

rssGadgets

Uw berichten voor de rubtiek Gadgets kunt u mailen naar redactie@executive-people.nl

Logitech komt met Skype videobellen voor HDTV03-08-2012

Logitech komt met Skype videobellen voor HDTV


Logitech
 introduceert samen met Skype de Logitech TV Cam HD, een webcam met ingebouwde Skype functionaliteit die werkt op elke HDTV met HDMI-aansluiting. Met de TV Cam HD kan de gebruiker via Skype HD-videogesprekken voeren vanaf de bank in de woonkamer zonder andere software te installeren. De cam heeft een groothoeklens van Carl Zeiss, hierdoor is iedereen in de woonkamer in beeld tijdens het Skypen.

De Logitech TV Cam HD zorgt via WiFi of Ethernet voor een internetverbinding met de HDTV. Er is geen extra software of computer nodig, waardoor de TV Cam HD eenvoudig te installeren en te gebruiken is. Met de meegeleverde afstandsbediening kan de gebruiker videobellen met iedereen die Skype op zijn smartphone, tablet, HDTV of computer heeft geïnstalleerd. 

Om van start te gaan meldt de gebruiker zich aan met zijn Skype-account of maakt hij eerst een account aan via de HDTV. Vervolgens is te Skypen met iedereen die over een webcam en een Skype-account beschikt, gewoon vanaf de bank voor de televisie in de woonkamer. Met de TV Cam HD kan via Skype-beltegoed of abonnement ook gebeld worden naar vaste en mobiele nummers. De Logitech TV Cam HD is Skype-gecertificeerd, waarmee de best mogelijke kwaliteit van de videogesprekken via Skype wordt gewaarborgd. 

Contact
“Er ontstaan waardevolle momenten wanneer videobellen wordt verplaatst naar de tv in de woonkamer, de fijnste en meest comfortabele plek in huis”, zegt Joerg Tewes, vice-president van Logitech’s digital home business afdeling. “De grootte van het televisiescherm en de kwaliteit van de video zorgen ervoor dat de Logitech TV Cam HD een geheel nieuw, sociaal aspect aan de woonkamer toevoegt. Dierbaren, waar dan ook ter wereld, zijn zo binnen handbereik voor de hele familie. Dit maakt videobellen met de TV Cam HD een bijzondere ervaring.”

“Onze missie is om Skype onderdeel te laten worden van het alledaagse belgedrag van consumenten. Dit doen wij door te verzekeren dat Skype toegankelijk is op ieder moment van de dag en vanaf elke locatie”, zegt Bob Rosin, hoofd business development bij Skype. “De betaalbare en eenvoudig te gebruiken Logitech TV Cam HD is een goede manier om alledaagse momenten via Skype te delen met vrienden en familie, gewoon vanuit de woonkamer. Of ze nou ver weg of dichtbij zijn.”

Helder geluid en haarscherp videobeeld
De camera van de Logitech TV Cam HD beschikt over een groothoeklens die is ontwikkeld in samenwerking met Carl Zeiss, leverancier van optische producten. Door de groothoeklens is iedereen in de woonkamer in beeld tijdens het Skypen. Dit in tegenstelling tot een gewone webcam. Dankzij de Logitech Fluid Crystal technologie en lens van Carl Zeiss beschikt de TV Cam HD over een kristalhelder geluid en een scherp videobeeld, zelfs bij weinig licht.

De Logitech TV Cam HD beschikt over een beltoon zodat de gebruiker weet wanneer iemand hem of haar belt, ook wanneer de tv uit staat. Dankzij de speciale voeding is de camera altijd klaar voor gebruik. De TV Cam HD heeft vier microfoons die zorgen voor een verbeterde geluidskwaliteit en tegelijkertijd ruis en echo’s voorkomen.

Prijs en beschikbaarheid
De Logitech TV Cam HD is naar verwachting beschikbaar vanaf september 2012, voor een adviesprijs van 199,99 euro. 
  

Meer gadgets

Zoeken

Follow on LinkedInVolg onsFollow on TwitterTweets

rssInterviews

Hero Business Solutions: 'Fundamentele verschuivingen in groeiende markt'Hero Business Solutions: 'Fundamentele verschuivingen in groeiende markt'
Hero Business Solutions is een ICT-intermediair met een bijzondere aanpak. 'Een 'matchmaker' met veel toegevoegde waarde', zo... meer
Meer interviews

rssColumns

Blijf niet stilstaanBlijf niet stilstaan
Samen met Dutch IT Channel hebben we onlangs een enquête opgezet waarbij we het partnerkanaal hebben gevraagd naar de t... meer
Meer columns

BlogIt

Laden RSS feeds