BookmarkBookmarkDutch IT-channel.nl
Aanmelden nieuwsbrief

rssGadgets

Uw berichten voor de rubtiek Gadgets kunt u mailen naar redactie@executive-people.nl

Sony introduceert HD Camcorder en verrekijker ineen19-08-2011

Sony introduceert HD Camcorder en verrekijker ineen


Sony introduceert de DEV-5 en DEV-3 camcorder verrekijkers. Op dit moment zijn dit de eerste camcorders ter wereld waarmee met één druk op de knop video’s in Full HD1 en met stereogeluid te maken zijn. Met de ‘3D-opnamemodus' is videomateriaal vast te leggen dat achteraf is terug te zien op een 3D-televisie (in 3D-modus is de maximale vergroting 5.4x).

Vogels, wilde dieren en sportactiviteiten zijn te bekijken in stabiele en scherpe close-up modus en tegelijkertijd zijn onderwerpen haarscherp vast te leggen in Full HD. Met de variabele zoom op beide modellen is een ruim gebied te scannen bij een geringe vergroting, waarna naadloos is in te zoomen op een object zoals een golfballetje in de verte of vogels in een veld.

Door de digitale zoom bij opname in 2D-video in te stellen op een vergroting van meer dan 10x, verhoogt de DEV-5 het totale vergrotingsbereik van 0.9x tot maximaal 20x. Hierdoor lijkt deze camera op een krachtige conventionele verrekijker. De DEV-3 haalt zowel dieren in het wild als sportbeelden en architecturale details dichterbij met een maximale vergroting van 10x. De Sony DEV-3 heeft geen digitale zoomfunctie.

Selectief scherpstellen met draaiknop
In tegenstelling tot traditionele verrekijkers is de resolutie van het onderwerp met de elektronische autofocus altijd scherp te houden, ook als het onderwerp beweegt. De draaiknop maakt het mogelijk om de manuele focus met de vingertoppen bij te stellen. Ideaal voor een selectieve scherpstelling op het onderwerp en niet op overhangende takken of andere obstakels in het gezichtsveld.

Dankzij de elektronische autofocus op beide verrekijkers is bij 2D-opname zuiver scherp te stellen op onderwerpen die zich op een afstand van nauwelijks 1 cm bevinden (min. 80 cm bij opname in 3D). Dit geeft als extra voordeel dat beelden zijn te vergroten van zowel objecten die dichtbij zijn als observaties op enige afstand.

De afzonderlijk waar te nemen beelden die met het linker- en rechteroog worden vastgelegd door een op elkaar afgestemd paar precisieoptische G-objectieven van Sony met Exmor R CMOS-sensoren en krachtige BIONZ-processors. Onafhankelijke elektronische beeldzoekers leveren scherpe en gedetailleerde beelden voor zowel het linker- als het rechteroog, wat een 3D-kijkervaring oplevert die aangenaam en natuurlijk overkomt.

SteadyShot Active Mode voor scherpe weergave en opname
De DEV-5 en DEV-3 zijn digitale verrekijkers met Optical SteadyShot (‘Active’-modus), het optisch stabilisatiesysteem bekend van de Handycam-camcorders en Cyber-shot-camera’s van Sony. Dankzij Optical SteadyShot blijven beelden stabiel, helder en scherp, ook wanneer er volledig wordt ingezoomd. Deze stabilisatiefunctie werkt uiterst doeltreffend om storende bewegingen te onderdrukken. Ideaal voor rustige Full HD-weergave op een grootbeeld HD-televisie.

HDMI-en USB-aansluiting
De camcorder-verrekijker is via HDMI op een HD-televisie aan te sluiten voor weergave op groot scherm. 3D-videomateriaal is te bekijken op een 3D-televisie. Verder is er ook een usb-aansluiting aanwezig om videoclips over te zetten naar de PC voor opslag, bewerking en delen.

Stealth-design
De DEV-5 en DEV-3 hebben een minimalistisch ‘stealth’-design meegekregen, wat betekent dat er geen storende knoppen of opvallende externe details zijn die de ingenomen positie verraden aan bijvoorbeeld dieren in het wild.

De beide verrekijkers hebben een ergonomische greep met elastomeercoating die ervoor zorgt dat er veilig en stabiel met het apparaat te werken is, ook tijdens langere periodes. Dankzij de bedieningselementen op de verrekijker is de bediening ook met handschoenen aan eenvoudig. Opnames maken kan met beide handen door de dubbele bedieningsknoppen.

Geotaggen via GPS
De DEV-5 heeft een geïntegreerde gps-ontvanger die elk videobeeld automatisch voorziet van een geotag op elke locatie. De getagde clips en beelden zijn na opname te bekijken in onlinemappen via compatibele software.

Oplaadbare info batterij
De beide verrekijkermodellen worden geleverd met een oplaadbare batterij (NP-FV70)  met hoge capaciteit. Hiermee is na één oplaadbeurt tot ongeveer 3 uur materiaal op te nemen in 2D. De resterende batterij / opnametijd  wordt in minuten weergegeven op de elektronische beeldzoeker. De DEV-3 en DEV-5 hebben ook een batterijlader/-adapter, een A/V-aansluitingskabel en een usb-kabel voor aansluiting op een pc om videobestanden te uploaden. De DEV-5 heeft daarnaast een objectiefkap, een zoekerdop, grote oogcups, een draagtas en een nekriem.

Prijs en beschikbaarheid
De winkeladviesprijs van de Sony DEV-5 is 1980,- euro.
De winkeladviesprijs van de Sony DEV-3 is 1380,- euro.

Beide Camcorderverrekijkers zijn vanaf november 2011 beschikbaar.
 
Meer gadgets

Zoeken

Follow on LinkedInVolg onsFollow on TwitterTweets

rssInterviews

Mark Wiertsema, Microsoft: ‘Cloud OS vereenvoudigt beheer'Mark Wiertsema, Microsoft: ‘Cloud OS vereenvoudigt beheer'
Cloud OS is een visie van Microsoft om het beheer van infrastructuur te doen, ongeacht de locatie waar deze zich bevindt. Z... meer
Meer interviews

rssColumns

Een persoonlijke aanpak verkoopt nog steeds het bestEen persoonlijke aanpak verkoopt nog steeds het best
Steeds opnieuw een optimale customer experience (CX) bieden is tegenwoordig belangrijker dan ooit, maar ook moeilijker dan oo... meer
Meer columns

BlogIt

Laden RSS feeds