BookmarkBookmarkDutch IT-channel.nl
Aanmelden nieuwsbrief

rssGadgets

Uw berichten voor de rubtiek Gadgets kunt u mailen naar redactie@executive-people.nl

De nieuwe tablet-modellen van Sony31-08-2011

De nieuwe tablet-modellen van Sony


Sony introduceert zijn eerste twee ‘Sony Tablet’-modellen.

De ‘Sony Tablet’ S is in Europa verkrijgbaar vanaf eind september 2011. De tablet heeft een 23,8 cm (9,4”) touchscreen (HD) en beschikt over een NVIDIA Tegra 2-mobiele processor. De ‘Sony Tablet’ S weegt zo'n 600 gram (Wi-Fi-versie). Een Wi-Fi/3G-versie van Tablet S is verkrijgbaar vanaf november 2011.

Ook verkrijgbaar vanaf november is de ‘Sony Tablet’ P. Deze is geschikt voor communicatie en entertainment onderweg en heeft een innovatief, opvouwbaar ontwerp en twee beeldschermen. De ‘Sony Tablet’ P weegt zo'n 372 gram, heeft dezelfde NIVIDIA Tegra 2-processor en is te verbinden met Wi-Fi- en 3G-mobiele netwerken. Het dubbele 13,9 cm (5,5 inch) display is op te vouwen tot 79x180x26mm, waardoor hij in een zak of tas past.

Het Wi-Fi model werkt op de laatste versie Android 3.1 (later te updaten tot Android 3.2) en de Wi-Fi/3G toestellen op Android 3.2.

Beide modellen zijn aan de voor- en achterkant uitgerust met camera's voor het maken van foto's en video's. De USB 2.0-poort en de SD-kaartsleuf vereenvoudigen de overdracht van bestanden van andere apparaten zoals computers, digitale camera's of camcorders en maken het mogelijk om het interne geheugen van min. 16 GB uit te breiden.

Ontwerp
De bijzondere vorm van de S-versie verlegt het zwaartepunt waardoor de tablet beter in de hand ligt en lichter en comfortabeler aanvoelt als je een boek leest of een video bekijkt. Het scherm loopt iets schuin af als hij op een vlak oppervlak ligt, waardoor de zichtbaarheid vergroot wordt en het gemakkelijker typt. Een speciale houder, die verkrijgbaar is als optie, verandert de ‘Sony Tablet’ S in een digitaal fotokader of digitale klok.

De ‘Sony Tablet’ P heeft dubbele touchscreens die voor verschillende functies gebruikt kunnen worden. Je kunt bijvoorbeeld een video op het ene scherm bekijken en het andere scherm gebruiken als afstandsbediening. De twee beeldschermen zijn samen te voegen tot één groot scherm voor onder andere surfen op het web. Door zijn opvouwbare, compacte ontwerp is de tablet eenvoudig mee te nemen. 

Beide ‘Sony Tablet’-modellen zijn uitgerust met de TruBlack-technologie van Sony. Door de breking van het licht tussen de lcd en het beeldscherm te sturen vermindert het TruBlack-scherm weerkaatsing en verblinding door zonlicht of fluorescerende lampen. Een verhoogde zichtbaarheid met hoog contrast zowel binnen als buiten is hiervan een rechtstreeks resultaat. 

Snel en vloeiend
Door de combinatie van Quick View- en Quick Touch-technologieën van Sony zijn websites efficiënt in te laden en kan je sneller surfen.

De grote toetsen van het virtuele toetsenbord maken volledig gebruik van het beeldscherm, terwijl ze zich automatisch aanpassen aan de opdracht. Bijvoorbeeld: bij het invoeren van wachtwoorden verschijnt er een numeriek toetsenbord en met Auto Word Complete wordt het versturen van mails en berichtjes eenvoudiger. Dankzij het Android Honeycomb OS is flash content geen probleem.

Prijs en beschikbaarheid
De consumentenadviesprijs van de Tablet S, Wi-Fi, 16GB is 479 EUR en beschikbaar vanaf eind september.
De consumentenadviesprijs van de Tablet S, Wi-Fi, 32GB is 579 EUR en beschikbaar vanaf eind september.
De consumentenadviesprijs van de Tablet S, 3G, 16GB is 599 EUR en beschikbaar vanaf eind september.
De consumentenadviesprijs van de Tablet P, 3G, 4GB is 599 EUR en beschikbaar vanaf januari 2012
 
Meer gadgets

Zoeken

Follow on LinkedInVolg onsFollow on TwitterTweets

rssInterviews

Hero Business Solutions: 'Fundamentele verschuivingen in groeiende markt'Hero Business Solutions: 'Fundamentele verschuivingen in groeiende markt'
Hero Business Solutions is een ICT-intermediair met een bijzondere aanpak. 'Een 'matchmaker' met veel toegevoegde waarde', zo... meer
Meer interviews

rssColumns

Blijf niet stilstaanBlijf niet stilstaan
Samen met Dutch IT Channel hebben we onlangs een enquête opgezet waarbij we het partnerkanaal hebben gevraagd naar de t... meer
Meer columns

BlogIt

Laden RSS feeds