BookmarkBookmarkDutch IT-channel.nl
Aanmelden nieuwsbrief

rssOnderzoeken

Een onderzoek kunt u mailen naar redactie@executive-people.nl

Storage, security en backup/restore belangrijkste infrastructuur uitdagingen bij servervirtualisatie08-12-2011

Storage, security en backup/restore belangrijkste infrastructuur uitdagingen bij servervirtualisatie


Uit onderzoek van Telindus-ISIT onder 445 IT-professionals blijkt dat de top 3 infrastructuuruitdagingen bij servervirtualisatie bestaat uit security (29%), storage (27%) en backup/restore (12%). Daarnaast werd de IT-professionals ook gevraagd naar hun favoriete servervirtualisatieplatform. Maar liefst 78 procent van de respondenten geeft de voorkeur aan VMware boven Citrix XenServer (13%) en Microsoft Hyper-V (9%).

Jerry Rozeman, Portfolio Manager Enterprise bij Telindus-ISIT, licht toe: “Het is goed dat IT-professionals zich realiseren dat ze er nog niet zijn met alleen een standaard servervirtualisatieplatform. In de praktijk zien we dat securitysoftware, met name virusscanners, de belangrijkste veroorzaker voor performanceproblemen is bij serverconsolidatie. Leveranciers spelen hier nu op in door de virusscan niet op de servers zelf te laten draaien, maar in de hypervisor laag. Ook voor backup/restore geldt dat men vaak vergeet dat de oude omgeving niet meer voldoet na een servervirtualisatieproject en dat essentiële aanpassingen noodzakelijk zijn om geen performanceverlies te lijden. Deduplicatie bij de bron is hier de beste oplossing.”

Om performanceproblemen te voorkomen, is het belangrijk dat bedrijven de laatste technologieën op storagegebied nauwlettend in de gaten houden. “Intelligenter omgaan met caching- en deduplicatietechnologie is een belangrijke ontwikkeling die we nu in de markt zien”, zegt Jerry Rozeman. “De grootste valkuil bij servervirtualisatie is dat men verwacht dat het project klaar is met het overplaatsen van alle servers. Het simpel verplaatsen van de servers veroorzaakt echter een performance-nachtmerrie waar niemand in wil belanden. Het is daarom belangrijk om van tevoren naar oplossingen te kijken die met minder opslag toch een hogere performance weten te behalen. Hou daarnaast rekening met extra investeringen in security en backup/restore. Zo levert de investering op de lange termijn de gewenste ROI.”
 
Meer onderzoeken

Zoeken

Follow on LinkedInVolg onsFollow on TwitterTweets

rssInterviews

Mark Wiertsema, Microsoft: ‘Cloud OS vereenvoudigt beheer'Mark Wiertsema, Microsoft: ‘Cloud OS vereenvoudigt beheer'
Cloud OS is een visie van Microsoft om het beheer van infrastructuur te doen, ongeacht de locatie waar deze zich bevindt. Z... meer
Meer interviews

rssColumns

Vijf selectiecriteria voor een BaaS-leverancierVijf selectiecriteria voor een BaaS-leverancier
Nu Back-up-as-a-Service (BaaS) een commodity is geworden, is het voor organisaties steeds moeilijker om op dit gebied de juis... meer
Meer columns

BlogIt

Laden RSS feeds