BookmarkBookmarkDutch IT-channel.nl
Aanmelden nieuwsbrief

rssCases

Uw klantcase(s) hier publiceren? Mail naar info@executive-people.nl voor een voorstel op maat. De inhoud van de cases valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Applicatievirtualisatie grote impact op ‘Virtual Reality Check’ (VDI)28-06-2011

Applicatievirtualisatie grote impact op ‘Virtual Reality Check’ (VDI)

PQR en Login Consultants presenteren vandaag fase IV in Project ‘Virtual Reality Check’ (VRC). De whitepaper beschrijft de impact en best practices van applicatievirtualisatie op een Virtual Desktop Infrastructure (VDI).

Het R&D project ‘Virtual Reality Check’ (VRC) is begin 2009 door PQR en Login Consultants opgestart. Doel van het project is het analyseren van de ontwikkelingen in de applicatie- en desktopvirtualisatiemarkt en het objectief presenteren van de uitkomsten hiervan. Onafhankelijke testscenario’s – inmiddels meer dan 1000 – liggen ten grondslag aan de VRC-projecten.

Ruben Spruijt, Technology Officer van PQR, Sven Huisman, Consultant bij PQR en Jeroen van de Kamp, CTO van Login Consultants schetsen in de whitepaper ‘Project VRC: Phase IV’ de impact van applicatievirtualisatie op VDI. De gevolgen voor de schaalbaarheid van de infrastructuur staan hierbij centraal. Citrix Application Streaming, Microsoft App-V en VMware Thin-App worden in verschillende configuraties met elkaar vergeleken.

De voordelen van applicatievirtualisatie zijn duidelijk: isoleren, virtualiseren en het on demand, via streaming, leveren van applicaties zorgen voor meer dynamiek en flexibiliteit. Natuurlijk zijn er ook nadelen: niet alle applicaties kunnen worden gevirtualiseerd, de interactie tussen de gevirtualiseerde applicaties kan voor problemen zorgen en de gebruikte technieken zorgen voor een zwaardere belasting van de beschikbare systeemresources. 

Spruijt: ”We hebben verschillende scenario’s voor applicatievirtualisatie onder de loep genomen. Opvallend is bijvoorbeeld het effect op prestaties van de VDI-omgeving en daarmee op het aantal gelijktijdige gebruikers. Niet doordacht virtualiseren kan leiden tot een daling van wel 40%! De VSImax scores en onderzoeken vanuit I/O perspectief laten opvallende verschillen tussen de belangrijkste spelers in de markt zien. We concluderen dat het on demand streamen van applicaties veel voordelen heeft, waarbij we benadrukken dat dit gevolgen heeft voor de schaalbaarheid van de infrastructuur!”

De prestaties van VDI-omgevingen in verschillende configuraties, waaronder een ‘worst case scenario’, zijn getest. De bevindingen, conclusies en aanbevelingen leveren weer stof tot nadenken en discussie en zijn beschreven in de pdf die vanaf vandaag gratis te downloaden is op www.projectvrc.com. Volg Project VRC op twitter @ProjectVRC.

De benchmarking software die Project VRC gebruikt, is Login VSI. Geïnteresseerden kunnen hier de testresultaten met elkaar vergelijken en de scenario’s ook zelf uitvoeren. De gebruikte testomgeving en -methodes staan tevens beschreven in de gratis whitepaper.

Een juiste interpretatie van de resultaten van Project VRC fase IV voor uw eigen VDI-infrastructuur is cruciaal. PQR en Login Consultants bieden de mogelijkheid aan organisaties een VRC workshop te organiseren waarbij de impact van applicatievirtualisatie op VDI wordt toegelicht en een link wordt gemaakt naar de situatie van de klant. Wilt u hier meer over weten, neem dan contact op via info@pqr.nl of info@loginconsultants.nl.
 
Meer cases

Zoeken

Follow on LinkedInVolg onsFollow on TwitterTweets

rssInterviews

Mark Wiertsema, Microsoft: ‘Cloud OS vereenvoudigt beheer'Mark Wiertsema, Microsoft: ‘Cloud OS vereenvoudigt beheer'
Cloud OS is een visie van Microsoft om het beheer van infrastructuur te doen, ongeacht de locatie waar deze zich bevindt. Z... meer
Meer interviews

rssColumns

Groei bedrijven wordt bepaald door ITGroei bedrijven wordt bepaald door IT
De impact van IT wordt bij veel bedrijven onderschat. In 2020 zullen meer dan 7 miljard mensen en bedrijven en minstens 30 mi... meer
Meer columns

BlogIt

Laden RSS feeds